Wat is een PRO signaal - Futures trading?

Als u gebruikmaakt van een PRO signaal - Futures trading, dan maakt u gebruik van Futures trading. Naast het bestaande Kraken exchange platform heeft Kraken een nieuw Futures platform ontwikkeld waar gehandeld kan worden in Futures.

Hoe werkt Futures trading?

Futures, of futures contracten, zijn een overeenkomst om een asset op een later moment te kopen of verkopen tegen een vooraf afgesproken prijs. Door een futures contract aan te gaan kan ingezet worden op een koerswijziging en tevens gebruikt gemaakt worden van een hefboom.

Om gebruik te maken van het futures signaal dient u:

  • een Kraken account te openen
  • Kraken futures te activeren
  • het futures signaal in CopyCoin te activeren
  • het signaal te koppelen aan uw futures exchange m.b.v. een API key
  • valuta in de holding wallets op uw futures exchange te plaatsen 
  • vanuit de holding wallets, valuta in de futures wallets te verplaatsen (ETH in de ETH futures wallet voor het ETH signaal, BTC in de BTC futures wallet voor het BTC signaal)

Er wordt gehandeld met de valuta die beschikbaar zijn in de futures wallets. Met de valuta in de holding wallets wordt niet gehandeld. U kunt vanuit CopyCoin geen limiet instellen voor dit signaal, maar u bepaalt wel gemakkelijk hoeveel valuta u in de futures wallet plaatst en dus met welk bedrag u wil handelen.

Initial margin

Bij het openen van een futures posities wordt 2% van de positiegrootte ingezet als collateral. De overige fondsen in de futures wallet bewegen dan ook mee met de koerswijzigingen.

Hefboom werking

Futures trading maakt gebruik van een hefboom. Door een hefboom te gebruiken, kun je met dezelfde inleg meer profiteren van een koerswijziging. Andersom werkt dit ook, door toepassing van een hefboom kunt ook sneller (een deel van) uw inleg kwijt zijn bij een koerswijziging in uw nadeel.

Margin pool

In tegenstelling tot Kraken margin trading is er bij Kraken futures geen sprake van een margin pool.

Limieten margin trading

Waar bij Kraken margin trading sprake is van relatief lage limieten om mee te handelen, is dat bij Kraken Futures niet het geval. 

Hier vindt u een overzicht: https://support.kraken.com/hc/en-us/articles/360022632452-Margin-schedule-and-maximum-leverage.

Liquidatie

Op Kraken Futures zult u nooit een negatief saldo op uw account mogen hebben. U kunt dan ook nooit meer verliezen dan u in uw futures wallet heeft geplaatst. Wanneer de koerswijziging zich in uw nadeel ontwikkelt waarbij het punt nadert dat het verlies groter wordt dat u beschikbare fondsen in uw futures wallet, dan wordt u geliquideerd. Hiermee wordt voorkomen dat u meer verliest dan u beschikbaar heeft gesteld.

NB. Kraken stuurt geen waarschuwingsbericht voordat liquidatie plaats vindt. U dient de koersontwikkeling ten opzichte van uw liquidatieprijs zelf te monitoren. U kunt tussentijds (voordat de liquidatieprijs is bereikt) valuta naar uw futures wallet verplaatsen om liquidatie te voorkomen.

Hier vindt u een uitgebreide beschrijving van de werking: https://support.kraken.com/hc/en-us/articles/360022835671-Equity-Protection-Process

De liquidatieprijs van uw positie wordt op uw exchange getoond bij uw open posities.

Sluiten van posities

U kunt er voor kiezen om zelf een positie te sluiten vanuit de Kraken interface. U kunt dit o.a. doen middels een limit order of een market order. 

Bij een limit order geeft u een minimale/maximale prijs op waarbij u wilt verkopen/aankopen. Hierbij heeft u wel garantie over de minimale/maximale prijs, maar geen garantie of de order verwerkt kan worden.

Een market order is een immediate-or-cancel order om te kopen of verkopen tegen de beste beschikbare prijs. Gebruik dit ordertype met zorg, want deze prijs kan ongunstig voor u zijn. Voor uw bescherming zal Kraken uw order niet matchen tegen een prijs die meer dan 1% afwijkt van de beste vraag/aanbodprijs. Dit betekent dat het kan voorkomen dat uw order slechts gedeeltelijk verwerkt kan worden. Het niet verwerkte deel wordt dan geannuleerd, zodat er geen order overblijft in het orderboek.

Voor andere manieren voor het sluiten van posities, zie onderstaande links naar de Kraken support pages.

Overige links

Lees meer over futures trading via de onderstaande links:

Komt u er niet uit? Neem contact op Neem contact op